Tre Kronor går för guld, se finalen på plats!

Ishockey-VM spelas i Tjeckien och Tre Kronor siktar på att ta tillbaka guldet som de vann 2013. Förbundskaptenen Pär Mårts börjar få ihop ett riktigt slagkraftigt lag, precis som många andra nationer. Det ser kort och gott ut att bli den bästa VM-turneringen på väldigt länge.

Sverige har i skrivande stund tio NHL-proffs och tre KHL-proffs med i sin trupp. Men det finns många fler spelare som kan bli aktuella när Nashville, Vancouver, St. Louis, Ottawa och Pittsburgh åkt ut. Vi kan nog räkna in ett par stjärnor till i det svenska laget innan turneringen drar igång på fredag med en match mot värdnationen Tjeckien i Prag.

Men det är inte bara Sverige som får ett bra lag. Tjeckien har lockat hem mängder av stjärnor när VM spelas på hemmaplan som bland annat legendaren Jaromir Jagr som tidigare hade aviserat att han slutat i landslaget men VM på hemmaplan lockade för mycket.

Även Kanada radar upp stjärnorna. Förutom Sidney Crosby har de fyra av de fem senaste draftettorna i sin trupp samt fixstjärnor som Claude Giroux och Tyler Seguin.

Det är med andra ord upplagt för fest!

Begär mer information och priser, klicka här!

Sverige spelar i grupp A med Kanada, Tjeckien, Schweiz, Österrike, Lettland, Frankrike och Tyskland. Sedan är det följande datum som gäller för slutspelet.

Kvartsfinaler: 14 maj
Semifinaler 16 maj:
Bronsmatch och final: 17 maj

Sverige samtliga gruppspelsmatcher, hälften av de fyra kvartsfinalerna, båda semifinalerna, bronsmatchen samt finalen spelas i moderna 02 Arena i Prag.

Vi hjälper er gärna med biljetter till finalhelgen i Prag. Kontakta oss så hjälper vi er med drömresan.

Följande NHL och KHL-proffs är i skrivande stund klara för VM i Tjeckien:

Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes
Jimmie Ericsson, SKA St. Petersburg
Jhonas Enroth, Dallas Stars
Loui Eriksson, Boston Bruins
Jacob Josefson, New Jersey Devils
Oscar Klefbom, Edmonton Oilers
John Klingberg, Dallas Stars
Anton Lander, Edmonton Oilers
Elias Lindholm, Carolina Hurricanes
Joakim Lindström, Toronto Maple Leafs
Oscar Möller, Ak Bars Kazan
Anders Nilsson, AK Bars Kazan
Victor Rask, Carolina Hurricanes