Fotbollsresor till Madrid

Tronskifte?

Inför årets säsong i La Liga var förväntningarna på de två giganterna Barça och Real Madrid större än någonsin. Inte nog med att deras två guldklimpar Messi och Ronaldo skulle fortsätta sin inbördes tävlan om Guldbollen – nu kom ytterligare två jokrar med i leken.

I en rekorddyr transfer förstärkte Real Madrid sitt lag med den walesiske virvelvinden Gareth Bale. Och Barcelona ville inte vara sämre. Efter en värvning där slutsumman är oklar och därför bringat presidenten på fall införskaffades underbarnet från Santos, Neymar da Silva Santos Júnior.

Med andra ord upplagt för en fortsatt tvekamp om ligatiteln och ett ännu större gap ned till resten av lagen i La Liga. Men som väl är kan fotbollens värld fortfarande bjuda på överraskningar. För första gången sedan 1996 är det istället de rödvitrandiga uppstickarna från huvudstaden, Atlético Madrid, som toppar tabellen. Och strålkastarljuset riktas inte främst mot Bale eller Neymar. Allt har ställts på ända av en spelare som vid sexton års ålder enbart hade spelat fotboll på gatan i sin hemstad Lagarto uppe i nordöstra Brasilien.

Vad som hände när Diego Costa anlände till Atlético Madrid beskrivs på ett utmärkt sätt av Erik Niva:

”Att låta Diego Costa spela toppfotboll var som att släppa lös en hund som inte hustränats i en exklusiv porslinsbutik.

– I min fotbollsskola fanns varken lärare eller domare. Jag hade aldrig någonsin fått en frispark. Om någon sparkade dig var det enda du kunde göra att sparka tillbaka. Jag växte upp med killar som armbågade varandra i ansiktet, och jag trodde att det var det normala.

På nolltid erövrade Diego Costa den inofficiella titeln som spansk fotbolls mest avskydde spelare. Under några få år i den europeiska fotbollen har han hittills samlat ihop 72 gula och 8 röda kort.” (2013-09-28)

I skytteligan skuggas nu Cristiano Ronaldo av den vildsinte Costa. Och att Atlético sin vana trogen gjorde en lyckad värvning inför årets säsong har ju inte gjort saken sämre. David Villa, ”El Guaje” från Asturien, lämnade Barcelona och har fått en rejäl nytändning i Atléti.

Atlético har samlat på cuptitlar de senaste säsongerna: Europa League såväl 2010 som 2012 och Copa del Rey förra säsongen. En osviklig känsla för lyckade latinamerikanska värvningar har tagit klubben tillbaka till toppskiktet i Europa: Diego Forlán från Uruguay, Kun Agüero från Argentina, Radamel Falcao från Colombia och nu Diego Costa från Brasilien. Och när en av dessa stjärnor har lämnat har klubben alltid lyckats hitta en ny.

Kommer de rödvita att hålla hela vägen och ta sin första ligaseger sedan 1996? Blir det målen eller korten som kommer att avgöra Diego Costas och Atlético Madrids öde?

Det kan mycket väl skrivas fotbollshistoria i La Liga denna säsong – och då ska du så klart uppleva dramatiken på plats. Vi ger dig chansen att känna det massiva trycket inne på Vicente Calderón och fira med Atlétis supportrar vid Neptunusfontänen på Plaza Canovas – det blir en fotbollsresa du inte kommer att ångra!

[button url=”http://www.nickes.com/sv/search.aspx?partnerID=E36A5A9E-1A07-4391-9D9B-4E26A6BE8BB6&SectionID=1″ style=”ci-customcolor” size=”small”] Boka din fotbollsresa här [/button]
[button url=”https://blogg.nickes.com/category/fotboll/” style=”ci-customcolor” size=”small”] Läs fler fotbollsartiklar här [/button]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *