Tyska cupfinalen biljetter

Tyska cupfinalen 2014

DFB-Pokal är en utslagsturnering för tyska klubblag och i år så kommer finalen att spelas mellan Borussia Dortmund – Bayern München. Detta blir en repris på finalen från 2012 då ”de svart-gula” vann med klara 5-2. Tremålskytt i finalen inför ca. 75 000 åskådare på Olympiastadion i Berlin var den polske storstjärnan Robert Lewandowski och detta var klubbens tredje seger genom tiderna.

Tyska cupens stora gigant räknat i antal segrar är Bayern München med sina 16 vinster. Båda lagens fans har inte mycket till övers för varandra och matcherna tillhör de mest upphaussade i Tyskland.

Namnet DFB Pokal kommer från arrangören, det tyska fotbollsförbundet, DFB. 1935 instiftades cupen som Deutsche Vereinspokalmeisterschaft som officiellt namn men turneringen är mer känd under namnet Tschammer-Pokal efter initiativtagaren Hans von Tschammer und Osten. Nuvarande namn DFB Pokal kom i samband med återstarten i det dåvarande Västtyskland 1953.

Boka paket
Vi hjälper till med flyg, hotell och fotbollsbiljetter. Vill du boka flyget eller bila ner på egen hand så är det inga problem, vi hjälper dig då enbart med hotell och biljetter.

Klicka här för att se priser och boka. Har du frågor om paket så maila på sales@nickes.com eller ring 036-141443

Lagen i final
Bayern München dominerat tysk fotboll som inget annat lag med ligatitlar och cuptitlar samt stora framgångar i Europacuperna de senaste decennierna. Klubben har tex vunnit ligan 24 gånger, Tyska Cupen 16 gånger, Tyska Supercupen 6 gånger och Champions League 5 gånger, imponerande statistik

Borussia Dortmund grundades 1909 och klubben har ett publiksnitt på över 80.000 åskådare. På hemmaarenan som heter Signal Iduna Park återfinns den berömda ”Gula väggen”.

Klubben har under åren bärgat flera titlar såsom ligan 8 gånger, Tyska Cupen 3 gånger, Tyska Supercupen 4 gånger och Champions League 1 gång.

Olympia Stadion
Arenan är Tysklands största friidrottsarena. Stadion är belägen i stadsdelen Westend i Charlottenburg-Wilmersdorf i västra Berlin och arenan är byggnadsminnesmärkt. Den är en del av Berlins olympiaområde och invigdes 1936.

Idag används arenan huvudsakligen till fotboll och friidrott. Inför VM-slutspelet 2006 genomgick arenan en omfattande renovering (bla annat ett nytt tak) och DFB Pokal spelas alltid på Olympia Stadion.