Under säsongen 2015-2016 vaktar nio svenskar kassen i NHL!

Svenska målvakterna i USA/Kanada blir fler och fler. Under säsongen 2015-2016 vaktar nio svenskar kassen i NHL! Vi har exempelvis Jhonas Enroth i LA Kings och Jonas Gustavsson i Boston Bruins. Dock är det en målvakt som utmärker sig lite extra och det är Henrik Lundqvist i New York Rangers! Henke slog igenom i Frölunda HC 1999-2005 och vann bl a ”Honken Trophy” tre år i rad (2003-2005).  Henke kan också stoltsera med att 2005 vunnit både guldhjälmen (värdefullaste spelare framröstad av spelarna) och guldpucken (säsongens främste spelare framröstad av Svenska Ishockeyförbundet). Den 8 oktober 2005 debuterade han i Rangerströjan och lyckades med bedriften att vinna 30 segrar under sin rookiesäsong (klubbrekord). Henke vann snabbt Rangersfansen hjärta och de gav honom smeknamnet ”King Henrik”!

Han var självskriven förstemålvakt när Tre Kronor vann OS guldet i Turin 2006. Vid tre tillfällen (2006, 2007, 2008) har han nominerats till Vezina Trophy och 2012 vann han den prestigefyllda utmärkelsen som NHL bäste målvakt. Meriten som Henke saknar är Stanley Cup titeln. Säsongen 2014 var det nära men LA Kings blev för svåra och vann matchserien med 4-1! New York Rangers fansen älskar ”Hank”, ”The King”, ”King Henrik”.
Henrik Lundqvist är kung och han regerar på Manhattan. Som svensk hockeysupporter är det en mäktig upplevelse att höra ett fullsatt Madison Square Garden skandera ”Henrik….Henrik….Henrik”. Ta chansen att se världens bästa hockey, i en av världens häftigaste städer New York med världens bästa målvakt!

Här ser du exempel på hockeyresa till New York. Vi skräddarsyr paket efter kundens önskemål så hos oss kan du bygga din egen resa!

Direktflyg från Arlanda till New York T/R
Fyra nätter (1-5/2) i dubbelrum på Hotel Pennsylvania
Matchbiljetter till New Jersey – Rangers 2/2 och Rangers – Minnesota 4/2
Pris per person från: 9395 SEK

* Har du redan bokat din New York resa och vill köpa enbart biljett till hemmamatch med Rangers eller annat NHL lag. Inga problem, maila till oss så vi hjälper dig!

Här kan du se spelschemat för alla matcher i NHL (klicka här)
Här kan du se spelschemat för alla New York Rangers matcher (klicka här)
Här kan du se spelschemat för alla New York lagen (NHL, NBA, NFL, MLB) (klicka här)

Vill du att vi gör jobbet åt dig och kollar flyg, hotell och biljetter? Det gör vi gärna!
Maila oss på sales@nickes.com eller ring oss på 036-141443 med dina önskemål så får du snabb och personlig service!