Atlético Madrid

Upplev ”det andra laget” i Madrid

Athletic Club de Madrid grundades 26 april 1903 av tre baskiska studenter – ursprungligen som en dotterklubb till Athletic Club i Bilbao. Båda klubbarna spelade från början i blåvitrandiga med Blackburn Rovers som förebild. Men den förre spelaren Juanito Elorduy råkade i trångmål när han 1911 åkte till England för att köpa tröjor åt såväl den egna klubben som Athletic i Bilbao. Blackburn Rovers tröjor var slutsålda och Elorduy återvände istället med två uppsättningar av Southamptons tröjor. Sedan dess spelar båda klubbarna i rödvitrandiga tröjor.

Klubben har vunnit spanska ligan tio gånger och senaste titeln erövrades 2014. Fotbollssäongen 2013-2014 var en av Atletico Madrids bästa, man vann ligan med knapp marginal före FC Barcelona. Man lyckades också vinna spanska supercupen genom att besegra ärkerivalen Real Madrid. Detta var en skön och efterlängtad seger med tanke på att man tidigare detta året förlorat Champions League finalen mot just ”Los Merengues” med 4-1 efter förlängning.

Att se Atlético Madrid spela hemma på Vicente Calderon stadion är något helt otroligt. Stämningen som supportrarna skapar är elektrisk och ljudkulisserna som skapas när hemmalaget gör mål är öronbedövande. Tillsammans med ca. 55.000 hemmafans kan du se storstjärnor som Fernando Torres, Juanfran och Antoine Griezmann.

Boka ditt paket till Atlético Madrid här