Lanxess arena Kon

Upplev Hockey-VM tillsammans med 18 500 andra åskådare

VM i ishockey är förutom själva spelet i sig alltid förknippat med årstiden vår. Nu har just DU chansen att kombinera vackert vårväder och tysk folkfest med både hockey och fotboll av världsklass.

2017 års ishockey-VM går av stapeln 5-21 maj i Paris och Köln. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Köln och därför fokuserar vi på just den staden med omnejd i denna artikel. Det är nämligen så att Nickes.com erbjuder häftiga paketresor till evenemanget där man bland annat kan kombinera ishockey och fotboll från Bundesliga.

Senast det arrangerades Hockey-VM i Köln var 2010 då Tjeckien vann en rafflande final mot Ryssland med 2-1. Turneringen då beskrevs som en succé och det är mycket därför Köln får stå som värd igen. Ena gruppspelet, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatchen och finalen avgörs i Lanxess Arena som tar 18500 åskådare.

Köln är beläget i västra Tyskland och är landets fjärde största stad. Staden räknas inte till Ruhrområdet, men ligger i dess absoluta närhet och det finns mängder med bra fotbollslag bara en kortare bilresa bort. Borussia Dortmund och Borussia Mönchengladbach är två av dessa lag som är väl värda att se och som det dessutom går att se på hemmaplan i samband med Hockey-VM. FC Köln är det tredje laget som Nickes.com har paketerbjudande till i samband med detta.

Klassiska lag och tysk fotboll är känd för bra stämning på läktarna.

Kölnerdomen är värd ett besök om man är i Köln. Katedralen hade en byggnadstid på 632 år (1248-1880) och har en magnifik utsiktsplats 98 meter ovanför marken. Dessutom ligger domen endast tre kilometer från hockeyarenan och är ett perfekt utflyktsmål på väg till match.

Det finns i övrigt mängder med saker att göra i denna pulserande storstad. Bland annat kan man besöka zoo eller varför inte strosa runt i stadens gamla kvarter och känna historiens vingslag?

Under Hockey-VM spelar även Ryssland, Tyskland, USA, Lettland, Danmark, Slovakien och Italien i Sveriges grupp. Redan i premiären drabbar Tre Kronor samman med Ryssland och dagen efter mönstrar Rikard Grömborgs manskap upp mot självaste värdnationen Tyskland. Två matcher väl värda att besöka.

Det går att se och göra det mesta i Köln med omnejd och staden kan varmt rekommenderas ett besök. Klicka här för att se hur just du kan skräddarsy din egna hockey- och fotbollsupplevelse.

Henrik Skoglund