Upplev sportlandet Tyskland – fotbollens land

Det är två lag som sticker ut lite extra i tysk fotboll för tillfället. Bayern München eller Dortmund har vunnit ligan de fem senaste åren. Tyska ligamästare för säsongen 2013-2014 i överlägsen stil blev Bayern München med nästan 20 poängs marginal ner till tvåan Dortmund och med ett målsnitt på ca tre gjorda mål per match.

Vill du se mål och riktig fin fotboll så är en resa till München och Allianz Arena ett bra tips. Stadion invigdes 2005 med en vänskapsmatch mellan FC Bayern München och Tysklands landslag och hemmalaget vann med 4-2. Fasaden på Allianz Arena är minst sagt spektakulär, klädd med 2760 diamantformade luftfyllda foliekuddar som är upplysta vid kvällsmatcherna och färgvalet avslöjar vilka som spelar.

Vitt för landslaget, rött för Bayern München och blått för 1860 Munchen. När Bayern München spelar hemma är det nästan alltid fullsatt och tillsammans med 71.000 supportrar så skapas en jättelik ljudkuliss som är makalös och som ger rysningar utmed ryggraden.

Ur publikens synvinkel så finns det inga dåliga platser inne på arenan, du ser spelet bra från alla sektioner och servicen innan match, i halvlek och efter match är riktigt bra. Det finns två rejäla supporterbarer med storbilds-tv och allehanda Bayerska specialiteter…inte bara öl! München erbjuder mängder av barer och bra ölkällare där du kan svinga de berömda krusen och gunga med i Bompa-Bompa musiken.

Satsar du riktigt seriöst på att smälta in ska du givetvis införskaffa ett par äkta lederhosen med tillhörande hängslen.

Fotboll är stort i München men vill du också ha koll på andra evenemang som erbjuds i München eller övriga Tyskland så rekommenderar vi en prenumeration på Tyska Turistbyråns nyhetsbrev. Mer info finns även på deras Facebook

DZT_Banner_Newsletteranmeldung_575x260_SE